Integritet
Klagomålshantering
Läs om våra rutiner för klagomålshantering vid Friskolan Piggelinen – hur vi tar emot, utreder och hanterar synpunkter för att ständigt förbättra vår verksamhet.
Uppdaterad 2024-08-31.

Enligt lag är det obligatoriskt för varje skolenhet att ha en dokumenterad rutin för hur klagomål hanteras. På Friskolan Piggelinen arbetar vi för att alla involverade parter (elever, föräldrar och personal) ska uttrycka sina åsikter och ställningstaganden på ett välgrundat sätt. Vi rekommenderar dessutom att man först vänder sig till den person som är berörd, så att man kan få svar på eventuella frågor och säkerställa att ens åsikter, synpunkter eller feedback tas på allvar av rätt person eller instans.
Ett klagomål eller en åsikt bör tas om hand av dem som har störst insikt i elevens situation. Därför följer vi denna procedur för att hantera klagomål och synpunkter:
- Kontakta först den närmaste pedagogen eller den pedagog som är direkt berörd, så hoppas vi att ni kan hitta en bra lösning tillsammans.
- Om ni inte lyckas nå en lösning, är nästa steg att du kontaktar skolans rektor, Emma Svanberg.
- Om ni fortfarande inte når en lösning efter att ha pratat med rektorn, bör du ta kontakt med VD:n Agneta Svanberg.
- Om alla tidigare steg har misslyckats, är sista alternativet att vända sig till Skolinspektionen.
Vi tar gärna emot synpunkter, både muntligt och via e-post. Vi ber att klagomål inledningsvis lämnas skriftligt. När ett klagomål mottas, strävar vi efter att bemöta det så snabbt som möjligt genom ett samtal eller möte för att identifiera nödvändiga åtgärder.
Vi ser fram emot ett gott och konstruktivt samarbete som leder till positiva lösningar snarare än klagomål.
Klagomålshanteringens lagstöd: Skollag 2010:88 kap 4 §8